Περηφάνια;

Το "όχι" στο δημοψήφισμα, λένε οι υποστηρικτές του με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι μήνυμα περηφάνιας. Για ποια περηφάνια μιλάνε;
  • "Θα έχουμε συμφωνία 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα" (Αλ. Τσίπρας).
  • "Το "όχι" δεν είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά ένα αποφασιστικό βήμα για μια καλύτερη συμφωνία" (Αλ. Τσίπρας).
  • "Αυτή η πρόταση απλά δεν θα πέρναγε από τη Βουλή, ακόμα κι αν την προωθούσαμε εμείς σαν κυβέρνηση" (Γ. Βαρουφάκης).
Πολύ περήφανες δηλώσεις. Οι πρώτες μάς λένε κατάμουτρα ότι φέρνουν 3ο μνημόνιο. Η 3η μας λέει ότι από την πολλή περηφάνια δεν έφεραν τη νέα συμφωνία στη Βουλή...
Δεν είναι «περηφάνια» για το λαό να διαλέγει από ποιο δρόμο θα βυθιστεί στη φτώχεια και την χρεοκοπία. Τόσο οι δυνάμεις που υποστηρίζουν το «ΝΑΙ», όσο και αυτές που υποστηρίζουν το «ΟΧΙ» θέλουν το λαό συνένοχο στην προσπάθειά τους να περάσουν 3ο μνημόνιο. Για να μην υπάρξει οργανωμένη αντίσταση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα φέρουν, αλλά να τα αποδεχτεί ο λαός και η νεολαία.
Τέτοια "περηφάνια" δεν τη θέλουμε. Τους τη χαρίζουμε.
Περηφάνια είναι να ακυρώσουμε τον εκβιασμό. Δεν διαλέγουμε μνημόνιο. Απορρίπτουμε τόσο το "ΝΑΙ" των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Ποτάμι και του ΣΕΒ, όσο και το "ΟΧΙ" της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής και τμημάτων του κεφαλαίου. Και τα δύο είναι "ΝΑΙ" στην ΕΕ, σε 3ο μνημόνιο και σε νέο Αρμαγεδδώνα.
Η πρόταση του ΚΚΕ είναι το γνήσιο εργατικό, αγωνιστικό ΟΧΙ.
"ΌΧΙ στην πρόταση ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ
ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης
Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία"
Γιατί πρέπει να δυναμώσει η αμφισβήτηση του λαού στην ΕΕ και όχι να καμφθεί, όπως προσπαθούν να κάνουν και με το "ΝΑΙ» και με το "ΟΧΙ", αξιοποιώντας τόσο την τρομοκρατία όσο και τις αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει παρθεναγωγείο.
Γιατί πρέπει να δυναμώσει η διεκδίκηση, ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες μας, που μας τις στερούν τόσο με το "ΝΑΙ" όσο και με το "ΟΧΙ". Όποιο κι αν υπερισχύσει, το 3ο μνημόνιο ετοιμάζεται.
Γιατί είναι ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή οργάνωση και αλληλεγγύη, το «όλοι για έναν και ένας για όλους». Η μόνη ασπίδα απέναντι στη λαϊκή χρεοκοπία, που την επόμενη μέρα θα είναι εδώ, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της 5ης Ιούλη.
Περηφάνια για το λαό, τους ανέργους, τη νεολαία είναι να φτάσουν στην κάλπη και να ρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις