Για την Ελλάδα, ρε...!

Το ίδιο γαϊτανάκι πλέκεται χρόνια και χρόνια σε βάρος των εργαζομένων, του ελληνικού λαού, απ' όταν ο «εθνάρχης» Καραμανλής ενέταξε τη χώρα στην ΕΟΚ και ο «εκσυγχρονιστής» Σημίτης στην ΟΝΕ, για να μπουν τα θεμέλια της ευημερίας, της ειρήνης και της ασφάλειας, να σωθεί η χώρα και να φάει ο λαός μας με «χρυσά κουτάλια».
Όλοι αυτοί που μιλούσαν και μιλούν για σωτηρία της Ελλάδας (με ή χωρίς γραβάτα) μέσα στην ένωση των λεόντων, εννοούν τη σωτηρία των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, δηλαδή τη σωτηρία του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της, που τελικά ήταν «σχήμα λόγου», ότι με ένα νόμο θα καταργήσει τη μνημονιακή βαρβαρότητα και θα σώσει τη χώρα, έχει σε εφαρμογή όλους τους μνημονιακούς νόμους, από τον ΕΝΦΙΑ, που αφορά την Ελλάδα των πολλών που είναι οι εργαζόμενοι, μέχρι τις κραυγαλέες «ρυθμίσεις» που αφορούν την Ελλάδα των λίγων κεφαλαιοκρατών.
«Προέχει το συμφέρον της χώρας», «Το συμφέρον της χώρας είναι πάνω από το κομματικό» λένε και σήμερα σε όλους τους τόνους όσοι ετοιμάζονται να στηρίξουν τη «ρεαλιστική συμφωνία», ένα νέο μνημόνιο, με «αριστερής» κοπής αντιλαϊκά μέτρα, δηλαδή την ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού μας.
Για το λαό, για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες με τα χέρια και το μυαλό, στην πόλη και στο χωράφι, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αναμένοντας και ελπίζοντας από τους σωτήρες, παλιούς, νέους και επίδοξους. Η πατρίδα θα σωθεί όταν ο λαός της εμπιστευθεί τη δύναμή του. Όταν δυναμώσει η σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές, η πάλη για την πραγματική ανακούφιση από τα οξυμένα του προβλήματα, που δεν χωράνε στο ίδιο τραπέζι με τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών. Μια ηχηρή απάντηση σε όλους όσοι εμπαίζουν τον ελληνικό λαό θα είναι η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 11 του Ιούνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις