Καμία ανοχή στις λυκοσυμμαχίες

Ο
 θάνατος των δύο Ελλήνων πιλότων προχτές σε ΝΑΤΟική άσκηση στην Ισπανία δεν ήρθε από την ...κακιά την ώρα. Στελέχη και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ασκούνται συχνά - πυκνά σε υψηλής επικινδυνότητας συνεκπαιδεύσεις με Αμερικανούς και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ασκήσεις που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του λαού, αλλά μόνο την προάσπιση των ευρωατλαντικών μονοπωλίων στις οξυμένες κόντρες τους με αντίστοιχα συμφέροντα άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.
Σε αυτό το βωμό χάθηκαν οι δύο πιλότοι, σε αυτό το λάκκο ρίχνονται χρήματα του λαού, για την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για τη συντήρηση εδώ ΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών στρατιωτικών δομών, για εξοπλισμούς που υπηρετούν αντίστοιχους σχεδιασμούς και όχι τις αμυντικές ανάγκες της χώρας. Την ίδια ώρα, βέβαια, ΝΑΤΟ και ΕΕ εξελίσσονται ακόμη περισσότερο σε παράγοντες υπονόμευσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ενισχύουν στην πράξη την τουρκική προκλητικότητα, την αμφισβήτηση από πλευράς Αγκυρας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Π
αρακάμπτοντας το γεγονός αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, τη στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ, ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται» (Αλ. Τσίπρας 14/5/2014).
Σε αυτήν τη βάση, άλλωστε, η εμπλοκή του ελληνικού λαού στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η παραπέρα προσαρμογή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτούς θα συνεχίζεται και θα εντείνεται «κανονικά» και την «επόμενη μέρα», και με τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ηδη, είναι σε εξέλιξη άλλη μια μεγάλης έκτασης συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με αυτήν των ΗΠΑ και επίκεντρο την αεροπορική βάση της Σούδας (την οποία θέλουν να χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί και ως βάση επιχειρήσεων). Στην ίδια βάση ετοιμάζεται κι άλλη τέτοια συνεκπαίδευση με Αμερικανούς από μεθαύριο Παρασκευή με επίκεντρο την αεροπορική βάση Ελευσίνας.

Ε
πικίνδυνες εξελίξεις, ειδικά όσο οξύνονται οι ανταγωνισμοί για τις αγορές και τις πρώτες ύλες και πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, με την εμπλοκή και της Ελλάδας. Αλλος ένας λόγος που ο λαός δεν πρέπει να δώσει ούτε μια στιγμή ανοχής στη νέα συγκυβέρνηση. Αντίθετα, πρέπει να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου και όλες τις δυνάμεις που δηλώνουν ότι είναι «αδιαμφισβήτητη» η συμμετοχή της χώρας σε αυτές.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις