ΣΥΡΙΖΑ: Προσδοκίες δίχως αντίκρισμα στο λαό που υποφέρει

Φ
ρούδες προσδοκίες για ουσιαστική ανακούφιση του λαού με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν τα στελέχη του παρεμβαίνοντας στα μέτωπα της πολιτικής επικαιρότητας. Χτες, ο εκπρόσωπος Τύπου, Π. Σκουρλέτης, κατακεραύνωσε τον ΕΝΦΙΑ και τη φοροεπιδρομή που υφίσταται ο λαός αφήνοντας να αιωρείται η εντύπωση ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση αυτό θα σταματήσει. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως έχει δηλώσει ότι θα διατηρήσει τα κάθε είδους φορολογικά χρέη που έχουν σωρευτεί στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας.
Αλλωστε, ερωτηθείς τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ΕΝΦΙΑ, η απάντησή του ήταν «άλλα λόγια...»: «Εμείς επεξεργαζόμαστε μια συνολική φορολογική πολιτική (...) Στο πλαίσιο αυτής της φορολογικής πρότασης, καθοριστική σημασία παίζει η σύνταξη του περιουσιολογίου (...) Από εκεί και πέρα το κεφάλαιο φορολογία ακινήτων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάποιες παραμέτρους...».
Τις επόμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταλήξει στο κυβερνητικό του πρόγραμμα, το οποίο ήδη υπόκειται επεξεργασία για τις τελευταίες διορθώσεις. Το πρόγραμμα αυτό θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ. Ο Π. Σκουρλέτης άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για ένα μείγμα προηγούμενων προτάσεων του κόμματος, προσαρμοσμένων προφανώς στις νεότερες ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας την οποία διεκδικούν να διαχειριστούν. Αλλωστε, λόγος γίνεται για πρόγραμμα «ρεαλισμού»...
Ο Π. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την κυβέρνηση, υπενθύμισε την προσέγγιση με δυνάμεις και παράγοντες του αστικού πολιτικού σκηνικού που είναι πρόθυμοι να βάλουν πλάτη σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για πολιτικές διεργασίες που θα επισπεύσουν την «ανατροπή της κυβέρνησης».
Στο εσωτερικό πάντως του ΣΥΡΙΖΑ φωνές, όπως αυτή του Γ. Μηλιού, που αμφισβητούν πλευρές της τακτικής προσεταιρισμού συμμάχων, επιμένουν. Με συνέντευξή του στη «Real news» προειδοποιεί την ηγεσία για την ανάγκη να υποδαυλίσει κινητοποιήσεις «απονομιμοποίησης των κυβερνητικών πολιτικών» αφού κάτι τέτοιο «θα φέρει και τους βουλευτές που μονίμως "αντιπολιτεύονται συμπολιτευόμενοι" προ των ευθυνών τους». Θα προσθέσει δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις για να πετύχει το στόχο της κυβερνητικής εναλλαγής.
Ο Γ. Μηλιός παρά τις εσωκομματικές επικρίσεις επαναφέρει την άποψή του ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσφεύγει σε εκλογές μέχρι να την πετύχει, έτσι ώστε να είναι αυτός που θα επιβάλει τους όρους και θα ασκήσει όπως επιθυμεί την αστική διαχείριση και δεν θα είναι αναγκασμένος να δέχεται όρους απ' τους «όψιμους συμμάχους», όπως αναφέρει. Την άποψη αυτή απέρριψε ρητά και κατηγορηματικά ο Γ. Σταθάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις