Θέλουν και Νόμπελ Ειρήνης...

Τ
ην ίδια στιγμή που το Ισραήλ συνεχίζει ακατάπαυστα και δίχως έλεος να πλημμυρίζει την Παλαιστίνη με το αίμα του λαού της, κυρίως των παιδιών της, των γυναικών, των αμάχων, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Ρον Ντόρμερ, προέβη σε μια άκρως προκλητική δήλωση. Συγκεκριμένα, είπε πως «οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ θα έπρεπε να πάρουν το Νόμπελ Ειρήνης, επειδή μάχονται με απίστευτη αυτοσυγκράτηση»!
Η... «απίστευτη αυτοσυγκράτηση» που επιδεικνύει ο ισραηλινός στρατός -κατά τον Ντόρμερ- αποτυπώνεται καθημερινά στα σφαγιασμένα παιδικά κορμάκια, στις ξεκληρισμένες οικογένειες, στη δολοφονία ενός ολόκληρου λαού.
Βέβαια, αν θυμηθεί κανείς ορισμένους από τους ήδη βραβευθέντες με Νόμπελ Ειρήνης, και συνυπολογίσει τα κριτήρια που θέτει η επιτροπή βράβευσης, θα μπορέσει να αντιληφθεί γιατί ο Ισραηλινός πρέσβης προσδοκά μια τέτοια διεθνή διάκριση για το Ισραήλ. Για παράδειγμα, έχουν ήδη βραβευθεί με το Νόμπελ Ειρήνης ο Μπάρακ Ομπάμα, πρόεδρος των ΗΠΑ, και η ΕΕ!
Αν υποθέσουμε ότι απαραίτητο κριτήριο είναι οι νικητές του «Νόμπελ Ειρήνης» να έχουν διεξαγάγει πόλεμο, να έχουν βάλει το «χεράκι» τους στις δολοφονίες λαών, τότε μπορούμε να καταλάβουμε τόσο γιατί έχουν βραβευτεί ο Ομπάμα και η ΕΕ (βλέπε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία κ.ά.), όσο και γιατί φιλοδοξεί ο Ρ. Ντόρμερ να λάβει και το Ισραήλ το Νόμπελ Ειρήνης. Σου λέει: Οι άλλοι βραβεύονται για τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις, το Ισραήλ να μη βραβευτεί; Επεμβάσεις οι μεν, επεμβάσεις και το δε. Δολοφονίες αμάχων οι μεν, δολοφονίες αμάχων και το δε. Γενοκτονίες οι μεν, γενοκτονίες και το δε...
Οι ιμπεριαλιστές, που εξοντώνουν τους λαούς μπλεγμένοι στους ανταγωνισμούς τους για το μεγαλύτερο κέρδος, συναγωνίζονται ποιος θα αποκτήσει το πιο αληθοφανές προσωπείο του ειρηνοποιού, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους λαούς. Μόνο που τα χαμόγελα χιλιάδων παιδιών στον κόσμο, έχουν σβήσει πια εξ αιτίας της απάνθρωπης «ειρήνης» τους...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις